Zníženie vlhkosti čerstvých potravín je jedným zo základných predpokladov, ako získať naozaj vynikajúce chrumkavé a vo vnútri šťavnaté vyprážané pokrmy.
Jedným z najobľúbenejších sú vyprážné hranolky. Nie vždy sú však také skvelé, ako by sme chceli. Správne hranolky, by mali na povrchu chrumkavé a vo vnútri jemné a lahodné. Ak máte chuť práve na takúto vyprážanú pochúťku, máme pre vás jednoduchý tip, ako získať dokonalé hranolky. Je to úplne jednoduché a všetko, čo na to budete potrebovať sú obyčajné zemiaky, voda a ocot.
Ak chcete získať perfektné zemiaky, musíte pochopiť, že existujú triky, ktoré uľahčujú prípravu. Potom sa naučte pripraviť dokonalé zemiaky s octom.
Krok 1: Začnite klasicky očistením zemiakov.
Krok 2: Zemiaky nakrájajte na tyčinky a všetky kúsky vložte do misky s vodou (1 liter) a octom (1 polievková lyžica) na 10 minút.
Krok 3: Následne sceďte vodu, osušte zemiaky na papierových utierkach alebo čistej, nepoužitej utierke a osmažte v oleji dobre zahriatom na 190 ° C.