Bezkonkurenčné vysmážané stehienka: Jednoduchý trik, vďaka ktorému budú perfektne ochutené a dokonale vysmažené!

Vysmážané kuracie stehienka sú veľmi obľúbeným jedlom. Avšak pripraviť ich tak, aby boli chutné a dokonale vysmažené, nie je najjednoduchšia úloha. Preto máme dnes pre vás tento jednouchý trik z youtube, vďaka ktorému sa to zaručene podarí a chrumkavé stehienka budú chutiť fantasticky!

Potrebujeme:

1 kg kuracích stehien

0,5 l mlieka

1/4 šálky octu

1/2 ČL čierneho mletého korenia

2 PL hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ

Na obalenie

4 šálky hladkej múky

1/2 šálky kukuričného škrobu

koreniny podľa vlastného výberu – červenú mletú papriku, tymian a pod.

misku s vodou

Postup:

1. Kuracie stehienka zasypeme 2 lyžicami múky, zalejeme trochou vody a rukami vytvoríme kompaktnú zmes, ktorou obalíme stehná a očistíme pomocou ostrého nožíka.

2. Stehná si potom dôkladne umyjeme.

3. Do misy si nalejeme mlieko, pridáme soľ, čierne mleté korenie a ocot. Dôkladne premiešame. Na každom stehne urobíme po stranách dva hlboké rezy a namočíme do pripravenej mliečnej zmesi.

4. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme takto stáť minimálne hodinu.

5. Do misy si nasypeme múku, kukuričný škrob a pridáme koreniny podľa vlastného výberu.

6. V tejto zmesi korenín a múky dôkladne obalíme každé stehienko. Potom ho opatrne namočíme do misky s vodou a opäť obalíme v zmesi korenín a múky.

7. Na panvici rozpálime olej a ukladáme doňho obalené stehienka. Vysmážame zo všetkých strán do zlatista.

8. Vysmažené stehienka ukladáme na tanier pokrytý papierovými utierkami, aby sme z nich odstránili prebytočnú mastnotu. Môžeme servírovať s obľúbenou prílohou, kečupom, alebo inou omáčkou podľa vlastného výberu. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Foto: youtube