plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý trik, ako uchovať paradajky čerstvé celé týždne!

Jednoduchý spôsob, ako uchovať paradajky čerstvé aj bez zavárania či marinovania.

Je možné uchovať paradajky aj bez marinovania či zavárania? Áno, prezradíme vám jednoduchý ale účinný trik, vďaka ktorému sa z čerstvých paradajok môžete tešiť celé týždne po tom, ako ich úroda v záhrade skončí.

Paradajky ostanú šťavnaté a svieže. Doprajte chuť letného slniečka aj v chladnom jesennom počasí.

Pre túto metódu je nutné zvoliť nepoškodené, menšie kusy paradajok.

Potrebujeme (na 3 l pohár):

5-6 lyžíc horčicového prášku

Paradajky

Sterilizované poháre

Postup:

Paradajky umyjeme a dôkladne osušíme. Na dno suchých pohárov nasypeme horčicový prášok, uložíme vrstvu paradajok a opäť zasypeme práškom. Opakujeme vrstvy až kým nenanplníme celý pohár. Poslednú vrstvu tvorí horčicový prášok.

Pohár dobre uzavrieme. Potom pohár obrátime na ležato a jemne rolujeme po rovnej ploche, aby sa horčicový prášok dostal na všetky miesta.

3

Éterické oleje obsiahnuté v horčicovom prášku chránia paradajky pred baktériami spôsobujúcimi hnitie. Navyše, prášok má silné konzervačné účinky,  vďaka čomu paradajky ostanú dlho čerstvé.

zdroj: takprosto

Najlepšie recepty na dnes