plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý tekvicový nápad: Zmiešajte ju s obyčajnou krupicou a z výsledku budete nadšení!

Sezóna tekvíc je v plnom prúde a okrem toho, že vyzerá dobre ako súčasť jesennej dekorácie, mnohé druhy sú aj veľmi chutné.

Vyskúšajte tento jednoduchý tekvicový koláč, ktorý si doma pripravíte podľa tohto youtube receptu za pár minút a už rozvoniava na stole!

Potrebujeme:

300 g tekvice

250 g  krupice

250 ml kefíru

150 g cukru

1 lyžička prášku do pečiva

1 ošúpaný citrón (chemicky neošetrený)

Sirup:

100 g  cukru

100 ml vody

šťava z jedného citrónu

Postup:

Tekvicu si umyjeme, ošúpeme a nakrájame.

Nakrájanú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle. 

Tekvicu zmiešame s krupicou.

Do misy postupne pridávame aj cukor a prášok do pečiva.

Zmes zalejeme kefírom a dobre premiešame.

Pridáme na jemnom strúhadle nastrúhanú citrónovú kôru.

Všetko dobre zamiešame.

Pripravenú hmotu vylejeme na maslom vymastený plech.

Rúru predhrejeme na 180 °C a koláč pečieme približne 35 minút.

Z vody, citróna a cukru uvaríme sirup, ktorým zalejeme hotový koláč.

Koláč necháme úplne vychladnú.

Nakrájame a môžeme ozdobiť napríklad čerstvým ovocím, šľahačkou alebo čokoládovou polevou.

Môžeme ho podávať.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes