V jednoduchosti sa neskrýva len krása, ale v prípade tohto úžasného dezertu aj jedinečná chuť.
Oslaďte si život lahodným krémovým zákuskom – my ho voláme BeBe cheesecake.
Vynikajúci recept na nenáročný koláč z youtube.
Potrebujeme:
200 g sušienok BeBe
150 g vlašských orechov
80 g masla
Na plnku:
200 g mascarpone alebo iný smotanový syr
200 g čokoládovej polevy
250 ml šľahačkovej smotany
50 g práškového cukru
200 g mascarpone alebo iný smotanový syr
Na ozdobenie:
3 PL čokoládovej polevy
Postup:
Na kúsky nalámané sušienky ručným mixérom rozmixujeme v miske na jemný prášok.
Potom pomocou kuchynského robota rozmixujeme aj orechy, z ktorých polovicu odložíme na ozdobenie.
Do väčšej misky presypeme sušienky a zmiešame ich s druhou polovicou rozmixovaných orechov.
Potom pridáme roztopené maslo a zmes premiešame.
Na vnútorné strany formy pripevníme fóliu a nasypeme dovnútra zmes, ktorú pritlačíme špachtľou.
Do misy pridáme mascarpone, čokoládovú polevu a dobre rozšľaháme.
Plnku pridáme do formy na sušienkovú hmotu a rovnomerne rozotrieme po celej ploche.
Do misy nalejeme smotanu, za šľahania pridáme cukor a šľaháme, kým nevznikne hustý krém.
Potom pridáme mascarpone, dobre premiešame, nakoniec rozšľaháme mixérom a pridáme do formy na čokoládovú plnku.
Vrch ozdobíme nasekanými orechmi a uložíme do chladničky minimálne na 6 hodín.
Do cukrárskeho vrecka pridáme čokoládovú polevu, z dezertu odstránime formu aj fóliu, a ozdobíme ňou vrch dezertu.
A môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: