plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý strúhaný koláč s tvarohom a malinami: Veľmi šťavnatý a jemný, doslova sa rozpadá na jazyku!

Veľmi šťavnatý a pritom jednoduchý koláč z ovocia a krémovej tvarohovej náplne. Veľmi rýchly, chutný a lahodný koláčik ako stvorený na domáce mašrtenie. Skúste ho aj s iným domácim ovocím, výborný je napríklad s ríbezľami, jahodami, alebo čučoriedkami.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

200 g práškového cukru

1 maslo (250 g)

2 vajcia

1 prášok do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

Náplň:

500 g mäkkého tvarohu

2-3 lyžice práškového cukru

1 vajce

150 ml mlieka

50 ml oleja

1 vanilkový puding

1 bal vanilkového cukru

Ďalej:

Maliny

Postup:

Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. S cestom pracujeme čo najrýchlejšie, aby sa maslo príliš neroztopilo. Jednu polovicu cesta zabalíme do fólie a odložíme do mrazničky.  Druhú polovicu cesta nastrúhame na vymastený, múkou vysypaný plech (37 x 27 cm) a rukami zľahka roztlačíme po celej ploche.

Na náplň zmiešame tvaroh, mlieka, oba druhy cukru, pudingový prášok a olej. Vymiešame jednotný krém. Krém navrstvíme na cesto, na krém uložíme maliny a koláč dáme do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Pečieme cca 10 minút, potom vyberieme, nastrúhame na vrch zvyšok cesta a dáme späť do rúry.

Zvýšime teplotu na 170 stupňov a pečieme ešte cca 40 minút.

Necháme vychladnúť, prípadne pocukrujeme a môžeme krájať.

 

Najlepšie recepty na dnes