plny-hrniec_transparent_negativ.png

Susedkin jednoduchý SACHER z jabĺk: Toto je ten najchutnejší koláč pod slnkom, lepší nemajú ani v cukrárni!

Luxusný recept z jabĺk a čokolády.

Vynikajúci recept na jablkový sacher, ktorý ma naučila moja susedka Ľubka a môžete si ho pripraviť aj vy, pretože je naozaj výborný.

 

 

Hľadáte recept na jednoduchý a chutný dezert, ktorý zvládne aj začiatočník? Vyskúšajte Sacher z jabĺk! Tento dezert je obľúbený pre svoju jednoduchosť, rýchlosť prípravy a lahodnú chuť. Sacher z jabĺk je v podstate jablkový koláč s čokoládovou polevou.

Cesto sa pripravuje z bežných surovín, ktoré máte pravdepodobne doma. Jablká dodávajú koláču šťavnatosť a sladkosť, kakao zase bohatú a aromatickú chuť.

Dá sa piecť aj ako bábovka, alebo na veľkom plechu ako klasický koláč, či okrúhla torta.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

300 g cukor kryštál

300 g jemne nastrúhaných jabĺk

100 g rozpusteného tuku (Hera, maslo)

40 g kakaa

1 prášok do pečiva

3 vajcia

ríbezľový lekvár alebo višňová marmeláda

čokoládová poleva

Poznámka:

Toto množstvo je určené na pečenie v tortovej forme s priemerom 24 cm, alebo v malej štvorcovej tortovej forme.

Dá sa upiecť aj na plechu ako koláč, ale je potrebné zvýšiť dávku surovín.

Postup:

Tuk, cukor a vajcia dôkladne ušľaháme.

Do zmesi po lyžičkách vmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva. Pridáme aj kakao.

Potom do cesta opatrne pridávame nastrúhané jablká.

 

 

Všetko nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.

Pečieme v stredne vyhriatej rúre.

Pečieme na 180 stupňov cca 40 minút.

Skúšku či je torta pečený robíme klasicky špajlou.

Ak je korpus upečený, vyklopíme ho a necháme vychladnúť.

Potom korpus rozkrojíme a potrieme marmeládou.

 

 

Povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme vlašskými orechmi.

Namiesto orechov možné nastriekať šľahačku.

Recept na jednoduchú čokoládovú polevu

Existuje viacero receptov na jednoduchú čokoládovú polevu na Sacher z jabĺk. Tu je jeden z najobľúbenejších:

Potrebujeme:

100 g tmavej čokolády

100 ml smotany na šľahanie

20 g masla

1 lyžica cukru (voliteľné)

Postup:

 

 

Čokoládu nalámte na kúsky a dajte do misky. Smotanu zohrejte v hrnci tesne pod bod varu. Horúcu smotanu nalejte na čokoládu a nechajte 2 minúty odpočívať. Maslo pridajte do čokoládovej zmesi a miešajte, kým sa neroztopí.

Ak chcete polevu sladšiu, pridajte 1 lyžicu cukru a miešajte, kým sa nerozpustí. Polevu nechajte mierne vychladnúť, aby zhustla. Vychladnutý koláč potrite polevou a nechajte stuhnúť.

Tipy:

Pre lesklejšiu polevu môžete pridať do čokoládovej zmesi 1 lyžicu kukuričného škrobu.

Ak chcete polevu aromatickejšiu, môžete do nej pridať 1 lyžičku rumu alebo vaječného likéru.

Polevu môžete ozdobiť rôznymi ozdobami, ako sú napríklad kokosové lupienky, orechy alebo kúsky ovocia.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes