plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nie klasické BROWNIE, toto je oveľa jednoduchšie: Zmiešané kakaové cesto s čerešňami a úžasne jemnou chuťou!

Môj najobľúbenejší kakaový koláč.

Neskutočne jednoduchý recept na mimoriadne lahodné višňové brownies, ktoré u vás zožne nekonečnú slávu.

Tento recept nie je tak úplne tradičný, keďže neobsahuje čokoládu a nie je ani taký sladký ako bežné brownies.

Ale dosť bolo rečí – stačí ho len pripraviť a potom vychutnať.

 

 

Jednoduchý recept na neodolateľné domáce višňové brownies z youtube kanála Bridget’s Kitchen.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

1 ČL sódy bikarbóny

pár kvapiek citrónovej šťavy

300 g kryštálového cukru

 

 

150 g kokosových vločiek

50 g kakaového prášku

1/2 fľašky rumovej arómy alebo pomarančového extraktu (14 ml)

200 g rozpusteného masla alebo margarínu

3 vajcia

200 ml mlieka

200 g višní

Postup:

Do hlbokej misky nasypeme múku.

Pridáme sódu bikarbónu a pár kvapiek citrónovej šťavy.

Ďalej nasypeme cukor.

 

 

Potom pridáme strúhaný kokos.

Pridáme kakao a nalejeme rumovú arómu.

Potom nalejeme rozpustené a vychladnuté maslo. Ďalej pridáme vajcia.

Nakoniec pridávame mlieko v 3-4 častiach. Špachtľou dôkladne vymiešame.

 

 

Pridáme višne bez kôstok a zamiešame.

Cesto prelejeme na plech (35 cm x 25 cm) vystlaný papierom na pečenie.

Vrch rovnomerne zarovnáme.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 35-40 minút pri teplote 180°C.

(Čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od vlastností rúry).

 

 

Po vybratí z rúry skontrolujeme cesto pomocou špáradla, či je dostatočne upečené.

Pred vybratím z plechu necháme koláč vychladnúť.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes