Ak patrí cheesecake medzi vaše obľúbené dezerty, tento recept je určený práve vám.
Lahodná chuť a konzistencia, ktorá sa rozplýva na jazyku.
Tento originálny recept na nepečený cheesecake nám poslala naša čitateľka Barbora T. z Liptovského Mikuláša.
Potrebujeme:
300 g maslových sušienok
5 lyžíc mlieka
180 g masla alebo margarínu
Náplň:
mascarpone alebo iný krémový syr (450 g)
stužovač šľahačky
1 vanilkový cukor
50 ml vody
1 želatínu v prášku (10 gr)
500 ml smotany na šľahanie
220 g práškového cukru
Ovocná náplň:
450 g červeného ovocia (maliny alebo jahody)
100 ml vody
1 želatínu (10 gr)
50 ml vody na želatínu
4 lyžice cukru
Postup:
Ovocie dáme rozvariť na plameň s vodou a cukrom asi 10 minút.
Želatínu necháme napučať 10 minút vo vode, potom zahrievaním rozpustíme (nesmieme nechať vrieť) a pridáme k rozvarenému ovociu, ktoré sme odstavili z plameňa.
Necháme vychladnúť.
Maslo rozpustíme v mirovlnke.
Zmiešame s mletými maslovými sušienkami a mliekom.
Zmes bude dosť sypká, preto ju prstami alebo valčekom vtlačte do okrúhlej formy (priemer 26 cm).
Necháme stuhnúť v chladničke.
Pripravíme náplň:
Vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridáme stužovač.
Potom do tejto zmesi pridáme mascarpone, ktoré sme si vyšľahali s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom.
Želatínu necháme napučať 10 minút.
Potom ju zohrejte natoľko, aby sa rozpustila (nevaríme).
Zmiešajte ju so šľahačkovou zmesou, ešte raz všetko dobre premiešame.
Bielu náplň navrstvíme na sušienkový základ.
Nezabudnite náplňou vyplniť aj okraje, aby vám po odstránení formy nezostali žiadne otvory.
Keď ovocná náplň vychladne, zľahka ju rozotrieme na bielu plnku.
Necháme v chladničke stuhnúť 6 až 8 hodín vo forme.
Potom zľahka nožom oddeľte koláč od formy a je to!
Dokonalý letný dezert je hotový.
Dobrú chuť!