plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý recept na jablkový koláč, ktorý zvládne aj začiatočník: Stačí vám mať doma pár jabĺk a lahodný koláč je hneď na svete!

Rýchly a jednoduchý recept z youtube na neuveriteľne chutný jablkový koláč vhodný na raňajky, aj k posedeniu pri čaji.

Potrebujeme:

4 jablká

šťavu z citróna

3 vajcia

120 g cukru

8 g vanilkového cukru

80 ml slnečnicového oleja

100 ml mlieka

kôru z bio citróna

200 g hladkej múky

11 g prášku do pečiva

maslo

lyžicu práškového cukru

Postup:

Z jabĺk odstránime šupu, nakrájame ich pomocou škrabky na veľmi tenké plátky a dáme ich do väčšej misky.

Nastrúhame si kôru z bio citróna. Citrón prekrojíme na 2 časti, z polovice vytlačíme šťavu do misy a zamiešame.

Do ďalšej misy si pripravíme vajcia, pridáme cukor, vanilkový cukor a mixujeme 2 minúty pri maximálnom výkone.

Potom pridáme olej, mlieko, nastrúhanú citrónovú kôru a všetkom premiešame.

Do zmesi cez jemné sitko preosejeme múku s práškom do pečiva.

Pridáme štipku soli a zmes rozmixujeme, kým nám nevznikne hladké cesto bez hrudiek.

Do cesta pridáme jablká a miešame, kým nie sú všetky namočené v ceste.

Do formy na pečenie pridáme zmäknuté maslo, rozotrieme ho po celej ploche a posypeme vanilkovým cukrom.

Potom do formy nalejeme cesto, rovnomerne ho zarovnáme a dáme piecť pri teplote 170°C na 35 minút. Koláč necháme vychladnúť a podľa chuti posypeme práškovým cukrom.

Jemnú jablkovú pochúťku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes