BLESKOVÝ recept na domáce žemle: Jedna FINTA pri pečení a budú extra chrumkavé s jemnou striedkou!

Môže byť niečo chutnejšie ako teplé, čerstvé žemle?

Odteraz už ráno nemusíte utekať do pekárne – tie najlepšie žemle si jednoducho pripravíte vo svojej kuchyni.

 

 

Rýchly a nenáročný recept podľa portálu haps na chrumkavé domáce žemle.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

300 ml vody

20 g čerstvého droždia

1,5 ČL soli

rastlinný olej

Postup:

Do misky nalejeme vodu a nadrobíme droždie.

Potom do misky preosejeme múku a pridáme soľ.

 

 

Začneme miesiť cesto, najlepšie ručne, ale môžeme použiť aj mixér.

Keď je cesto dôkladne vymiesené, vytvarujeme z neho guľu a prekryjeme utierkou.

 

 

Cesto odstavíme na 15 minút, aby nakyslo.

Po 15-ich minútach cesto rozdelíme na 8-10 rovnakých častí.

 

 

Potom z kúskov cesta vytvarujeme buchtičky.

Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech prekryjeme utierkou a necháme 15 minút odstáť.

Rúru predhrejeme na 240°C.

 

 

Na dno rúry vložíme nádobu s vodou, aby sa počas pečenia vytvorila para.

Na každej žemli urobíme nožom zárez.

 

 

Žemle vložíme do rúry a pečieme 15 minút pri teplote 240°C.

Po upečení necháme vychladnúť na mriežke a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay