plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý recept na chutný karfiol bez vysmážania, bez múky a strúhanky: Ideálny recept aj pri redukčnej diéte!

Karfiol patrí medzi vďačnú zeleninu a pripravíte z neho polievky, aj hlavné jedlo.

Tento recept inšpirovaný postupom z youtube sme si upravili podľa seba a vzniklo z toho chutné zdravé jedlo.

Ktoré si môžete bez výčitiek dopriať aj počas redukčnej diéty!

Potrebujeme:

1,5 l vody

100 ml octu

soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

3 strúčiky cesnaku

700 g karfiolu

olivový olej

petržlen

Postup:

Karfiol si umyjeme a rozdelíme na ružičky.

Ak sú väčšie, rozkrojíme ich na menšie.

Ružičky karfiolu vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme ocot.

Uvaríme asi 8 minút.

Dajte pozor, aby nebol prevarený, radšej môže byť menej uvarený.

Následne ho zalejeme studenou vodou.

Osušíme papierovými vreckovkami.

Opečieme na troche oleja dozlatista.

Osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, bylinky a nasekaný petržlen podľa chuti.

Odložíme ho na hodinu do chladničky a je hotový!

TIP:

Ak chcete karfiol pripravovať radšej v rúre, plech si pokryte papierom na pečenie.

Najskôr ho posypte soľou, koreninami a bylinkami, pokvapkajte trochou oleja a upečte.

Prajeme dobrú chuť!

Tajomstvom prípravy dokonalého karfiolu je práve to, že ho nesmiete príliš uvariť.

Aby si zachoval lahodnú chuť a chrumkal.

Na tento účel pomôže práve ocot so studenou vodou.

Toto jedlo má nízku kalorickú hodnotu a preto je vhodné aj pri redukčnej diéte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes