plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý recept na chutný a lacný domáci syr: Tajomstvo spočíva v JEDNEJ nečakanej ingrediencii a už nikdy nebudete kupovať iný!

Máte chuť na domácu pochúťku s výnimočnou chuťou? Určite skúste tento domáci syr, ktorý je skutočne výnimočný.

Jeho súšasťou je totoižto pomerne neobvyklá prísada, ktorú by ste inak do syra asi nepoužili – mrkva!

Výsledok je však skutočne fantastický, jemný a lahodný a vďaka mrkve má výbimočnú chuť.

 

 

Rýchly, jednoduchý a lacný recept z youtube na úžasný domáci syr, ktorý osloví dospelých, aj deti!

Potrebujeme:

1 mrkvu

500 g tvarohu

500 ml mlieka

2 polievkové lyžice kyslej smotany alebo obyčajného jogurtu

25 g masla

1 lyžičku soli

1 lyžičku prášku do pečiva

Postup:

 

Ošúpanú mrkvu si nnastrúhame najemno a preložíme do hrnca.

 

 

Potom pridáme tvaroh, mlieko a všetko spolu zamiešame.

 

 

Hrniec dáme na sporák a zmes za stáleho miešania varíme pri vysokej teplote.

Po zovretí varíme pri strednej teplote 5-7 minút.

Do väčšej misky si dáme sitko, vrch prekryjeme gázou a zmes takto precedíme.

Zo zmesi vytlačíme prebytočnú tekutinu.

Srvátku môžeme použiť napr. na výrobu chleba, palaciniek a pod.

Tvarohovú zmes dáme do menšieho hrnca.

Pridáme smotanu (prípadne biely jogurt), maslo, soľ, prášok do pečiva.

Zmes dáme variť za stáleho miešania na strednom ohni 10 minút.

 

 

Zhustnutú zmes prelejeme do malej sklenenej formy, prekryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 3 hodiny.

Syr môžeme uchovávať v chladničke 2 týždne.

Stuhnutý syr vyberieme z formy a môžeme ho servírovať.

Video návod nájdete TU

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes