NAJCHUTNEJŠÍ jednoduchý posúch (pečie sa len 15 minút): Všetko stačí len zmiešať, potrieť a dať do rúry…Chutí báječne!

Vynikajúci a úplne jednoduchý domáci posúch, ktorý môžete použiť aj ako náhradu chlebíka.

 

 

Keď sa vám minie chlieb alebo pečivo, siahnite po tomto recepte z kanálu PRATİK YEMEK TARİFLERİ.

Pripravte si lahodné posúchy na turecký spôsob. Chutia skvele len tak samotné!

Potrebujeme:

Na kvások:

200 ml teplej vody

120 g hladkej múky

10 g sušeného droždia

Na cesto:

200 ml teplej vody

360 g hladkej múky

1 ČL soli

Na potretie:

40 g hladkej múky

20 ml studenej vody

50 ml vriacej vody

1 žĺtok

Na posypanie:

sezam

Postup:

Do misy si nasypeme sušené droždie, zalejeme ho teplou vodou.

 

 

Vymiešame všetko spolu s múkou dohladka.

Prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme na teplom mieste po dobu 20 minút. 

Po uplynutí tejto doby, keď má kvások pekné bublinky, pripravíme si cesto.

 

 

Do kvásku prilejeme teplú vodu, premiešame a zapracujeme múku so soľou.

Miešame kým nezmiznú hrudky.

Potom cesto prikryjeme a necháme kysnúť 20 minút, kým cesto pekne nenakysne.  

Cesto si preložíme na pomúčenú dosku, vygúľame.

Prerežeme na dve časti, z ktorých každú vytvarujeme na hrubšiu oválnu placku.

 

 

Plech si pokryjeme papierom na pečenie, v strede ho jemne nadvihneme, aby sme vytvorili bariéru medzi oboma plackami a uložíme ich vedľa seba. 

Teraz placky prikryjeme znovu bavlnenou utierkou.

Necháme ešte 20 minút kysnúť na teplom mieste. 

Medzitým si pripravíme hmotu na potretie.

Do misky si nasypeme múku, zalejeme studenou vodou a vymiešame metličkou.

Potom zalejeme vriacou vodou a znovu vymiešame.

Nakoniec ešte zašľaháme vaječný žĺtok, potrieme obe placky a končekmi prstov vyformujeme. 

 

 

Nakoniec ešte posypeme sezamom.

Dáme piecť do predhriatej rúry, pričom na jej spodok položíme misku s vodou.

Pečieme 15 minút pri teplote 250 °C. 

 

 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Dnes najobľúbenejšie