plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý nepečený dezert: Hotový je za 15 minút a úplne sa topí na jazyku!

Perfektný a rýchly nepečený dezert podľa receptu z youtube, ktorý pripravíte za pár minút a potom sa už len chladí.

Minimálne úsilie a maximálny výsledok!

Potrebujeme:

300 g dlhých piškót

250 ml mlieka

Na krém:

2 vajcia

80 g cukru

8 g vanilkového cukru

100 g hladkej múky

500 ml mlieka

100 g tmavej čokolády

60 g práškovej šľahačky

125 g masla

200 ml šľahačkovej smotany

1 PL nutelly

čokoláda na zdobenie

Plech s rozmerom 24 cm

Postup:

Do hrnca si rozbijeme vajcia, pridáme cukor, vanilkový cukor a vyšľaháme metličkou do peny.

Zapracujeme múku, vymiešame dohladka a primiešame mlieko.

Dáme na sporák.

Počas varenia pridáme nalámanú čokoládu a zapracujeme, kým sa všetko pekne nespojí. 

Krém preložíme do misky spolu s práškovou šľahačkou.

Pridáme maslo a vyšľaháme ručným šľahačom. 

Tortovú formu si potiahneme potravinárskou fóliou.

Piškóty namáčame do mlieka a ukladáme na dno formy, aj po okraji.

Následne nalejeme krém.

Piškóty namočené v mlieku naukladáme aj navrch krému a prikryjeme potravinárskou fóliou.

Odložíme do chladničky, najlepšie na noc. 

Nakoniec si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s nutellou, stuhnutý dezert vyklopíme a celý vrch potrieme.

Ozdobíme nastrúhanou čokoládou a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes