Jednoduchý nepečený dezert z dlhých piškót: LEPŠÍ ako tiramisu a hlavne ho pripravíte za 15 minút!

2897

Tento nepečený piškótový dezert podľa receptu z youtube vám zaberie len 15 minút a je to ohromná maškrta! Neváhajte a vyskúšajte.

Potrebujeme:

Množstvo na formu s rozmerom 21 x 15 cm a výškou 6,5 cm

240 g (30 ks) dlhých piškót

kakao na posypanie

Na krém:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

600 g jemného tvarohu alebo mascarpone

350 g vareného kondenzovaného mlieka

Na namáčanie:

230 ml mlieka

40 g kondenzovaného mlieka

Na polevu:

100 g tmavej čokolády

40 ml mlieka

60 g masla

alebo

100 g tmavej čokolády

100 g šľahačkovej smotany

Postup:

Do misy si vložíme tvaroh, pridáme varené kondenzované mlieko a vyšľaháme spolu dohladka. 

Zmiešame si mlieko s kondenzovaným mliekom a namočíme doňho každú piškótu tesne predtým, ako ju uložíme na plech alebo do formy.

Piškóty uložíme na dno formy, po obvode formy z vnútornej strany môžeme dať ešte tortovú fóliu a rovnomerne nanesieme 1/3 krému. 

Vrstvu krému posypeme preosiatym kakaom. Opakujeme vrstvenie až kým nemáme 3 vrstvy, ktoré hore končia krémom. Ten dobre rozotrieme, uhladíme špachtľou a odložíme do chladničky stuhnúť. 

Medzitým si pripravíme polevu, potom dezert vyberieme, polejeme, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na 5 – 6 hodín alebo na noc. Hotovo. Môžeme nakrájať a podávať. Prajeme dobrú chuť! 

 

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár