plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý koláč z kyslej smotany a pudingu: Ak máte doma 2 pudingové prášky a smotanu, určite ho skúste – chuť fantastická!

Koláč z kyslej smotany na pudingu, u nás mu nepovieme inak ako vidličkový koláč - to je kvôli čokoládovému vzoru, ktorý vždy takto upravíme vidličkou.

Dezert ku kávičke jednoducho musí byť. Dnes takto – jednoducho, krémovo a naozaj fantasticky. Koláč z kyslej smotany na pudingu, u nás mu nepovieme inak ako vidličkový koláč – to je kvôli čokoládovému vzoru, ktorý vždy takto upravíme vidličkou. :-)

Potrebujeme:

náplň:

  • 0,5 l mlieka,
  • 20 dkg cukru,
  • 2 balenia  pudingového prášku,
  • 450 g hustej kyslej smotany (20%),
  • 0,5 dl rumu.

cesto:

  • 40 dkg múky,
  • 1 vajce,
  • 25 dkg masla alebo margarínu,
  • 1 lyžičku jedlej sódy,
  • 10 dkg cukru,
  • 2 lyžice kakaového prášku,
  • trochu kyslej smotany.

Postup:

Pudingy uvaríme s mliekom a cukrom, necháme vychladiť a zmiešame s kyslou smotanou a rumom. Dobre premiešame

Všetky prísady na cesto zmiešame, vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 2 bochníky. Každý rozvaľkáme na rovnakú veľkosť – na plech (22 x 34 cm).

Jeden z nich uložíme na dno papierom na pečenie vystlaného plechu a potrieme pudingom. Prikryjeme druhým cestom a popicháme vidličkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 stupňoch asi 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť na plechu, múžeme ho len pocukrovať, alebo napríklad poliať polevou.

Necháme na 1-2 hodiny stuhnúť v chladničke a môžeme krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bidista

Najlepšie recepty na dnes