plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý koláč z kyslej smotany a pudingu: Ak máte doma 2 pudingové prášky a smotanu, určite ho skúste – chuť fantastická!

Koláč z kyslej smotany na pudingu, u nás mu nepovieme inak ako vidličkový koláč - to je kvôli čokoládovému vzoru, ktorý vždy takto upravíme vidličkou.

Dezert ku kávičke jednoducho musí byť.

 

 

Dnes takto – jednoducho, krémovo a naozaj fantasticky.

Koláč z kyslej smotany na pudingu, u nás mu nepovieme inak ako vidličkový koláč – to je kvôli čokoládovému vzoru, ktorý vždy takto upravíme vidličkou. :-)

Potrebujeme:

náplň:

 

 

0,5 l mlieka,

20 dkg cukru,

2 balenia  pudingového prášku,

450 g hustej kyslej smotany (20%),

0,5 dl rumu.

cesto:

 

 

40 dkg múky,

1 vajce,

25 dkg masla alebo margarínu,

1 lyžičku jedlej sódy,

10 dkg cukru,

2 lyžice kakaového prášku,

trochu kyslej smotany.

Postup:

 

 

Pudingy uvaríme s mliekom a cukrom.

Necháme vychladiť.

A zmiešame s kyslou smotanou a rumom.

 

 

Dobre premiešame

Všetky prísady na cesto zmiešame.

Vypracujeme cesto.

 

 

Rozdelíme ho na 2 bochníky.

Každý rozvaľkáme na rovnakú veľkosť – na plech (22 x 34 cm).

 

 

Jeden z nich uložíme na dno papierom na pečenie vystlaného plechu a potrieme pudingom.

Prikryjeme druhým cestom.

A popicháme vidličkou.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 stupňoch asi 30 minút.

Upečený koláč necháme vychladnúť na plechu.

Môžeme ho len pocukrovať, alebo napríklad poliať polevou.

 

 

Necháme na 1-2 hodiny stuhnúť v chladničke a môžeme krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bidista

Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes