Skvelý koláčik s jednouchou a rýchlou prípravou je tou pravou dobrotou k popoludňajšej kávičke. Ako náplň môžete použiť nielen jablká, ale ovocie, ktoré máte práve poruke. Vynikajúca je napríklad aj hrušková verzia! :-)

Potrebujeme:

3 vajcia

120 g kryštálového cukru

115 g hladkej múky

1 lyžičku vanilkovej esencie

3-4 sladké jablká

Postup:

Bielky ušľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Žĺtky ušľaháme s vanilkovou esenciou a zvyšným cukrom do peny.

Bielkovú a žĺtkovú hmotu opatrne spojíme a postupne primiešavame múku. Postupujeme veľmi opatrne tak, aby cesto ostalo stále vzdušné a nadýchané.

Jablká umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Formu na pečenie s priemerom 20-23 cm vymastíme a vysypeme múkou. Potom na dno formy nalejeme ¾ cesta.

Na cesto uložíme plátky jabĺk a potom navrstvíme zvyšné cesto.

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút pri teplote 190 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

 

Témy:


Pridajte svoj komentár