Hravý dezert s fantastickou chuťou a rýchlou prípravou. Doprajte si vynikajúcu dobrotu po ktorej sa len tak zapráši.
Potrebujeme:
Cesto:
4 lyžice roztopenej čokolády
4 lyžice kakaa
6 vajec
6 lyžíc polohrubej múky
6 lyžíc kryštálového cukru
1 bal. prášku do pečiva
1 bal. vanilkového cukru
150 ml oleja
100 ml mlieka
Krém:
2 bal. vanilkového pudingu
900 ml mlieka
4-5 lyžíc kryštálového cukru
150 g masla
2 bal. čokoládového pudingu
800 ml mlieka
4-5 lyžíc kryštálového cukru
100 g masla
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme olej – vymiešame a nakoniec postupne pridávame múku spojenú s kakaom a práškom do pečiva. Do zmesi pridáme aj roztopenú čokoládu. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do žĺtkovo-kakaovej zmes. Cesto navrstvíme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov.
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Keď je hotový, zložíme ho z plameňa, encháme chvíľu vychladnúť a potom do neho vmiešame maslo.
Keď je korpus upečený, vyberieme ho z rúry, polejeme ho teplým mliekom a rúčkou od varešky doň urobíme dierky. Potom na korpus navrstvíme vanilkový puding a uhladíme, aby sa puding dostal aj do dierok.
Necháme vychladnúť a medzitým si uvaríme čokoládový puding, do ktorého tiež vmiešame maslo. Čokoládový puding nanesieme na vanilkový, uhladíme a necháme celkom vychladnúť a stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: recipeci