Škoricovo-jablkové slimáky sú osvedčená klasika.
Môžu sa pýšiť nenáročnou prípravou, takže si na nich môžete pochutnať v rekordne krátkom čase.
Jednoduchý a rýchly recept na úžasný ovocné slimáky z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.
Potrebujeme:
Na slimáky:
400 g lístkového cesta
10 g múky
200 g hrozienok
400 ml horúcej vody
2 jablká
30 g kryštálového cukru
10 g škorice
Na čaj:
100 g jahôd
1 pomaranč
1 jablko
1 kiwi
1 l vody
20 ml citrónovej šťavy
10 g zeleného čaju
30 g kryštálového cukru
Postup:
Lístkové cesto posypeme múkou.
Rozotrieme ju po celej ploche.
Cesto prekryjeme papierom na pečenie a otočíme.
Aj druhú stranu posypeme múkou a jemne rozvaľkáme.
Jablká prekrojíme a odstránime jadierka.
Ošúpeme a nakrájame na plátky.
Jablká naukladáme do troch štvrtín cesta.
Posypeme kryštálovým cukrom.
Do misky s hrozienkami nalejeme horúcu vodu.
Prekryjeme pokrievkou a necháme 20 minút hydratovať.
Vodu z hrozienok precedíme cez sitko.
Hrozienka nasypeme na cesto a zrolujeme.
Cesto nakrájame na hrubšie plátky.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Slimáky posypeme cukrom a škoricou.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Počas pečenia si pripravíme ovocný čaj.
Neošúpaný pomaranč nakrájame na tenšie plátky.
A vložíme do hrnca.
Pridáme plátky jablka.
Ošúpané kiwi nakrájame na plátky a vložíme do hrnca.
Nakoniec pridáme nakrájané jahody a hrniec preložíme na sporák.
Nalejeme vodu a nasypeme zelený čaj.
Pridáme citrónovú šťavu, cukor, prekryjeme a varíme 3 minúty.
Chrumkavé jablkové slimáky servírujeme s voňavým ovocným čajom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: