Ak si zadáte do internetového vyhľadávača kľúčové slová „čokoládový koláč“, nájde vám množstvo receptov, z ktorých je ťažké si vybrať. Odteraz už nemusíte hľadať. Stačí si uložiť tento. Dokonalosť je v jednoduchosti a tento koláč je toho dôkazom!
Potrebujeme:
130 g hladkej múky
3 vajcia
20 g kakao
100 g cukru
2 PL medu
2 ČL prášku do pečiva
350 g kondenzovaného mlieka
150 g masla
50 g čokolády na varenie
Postup:
Vajcia s cukrom šľahajte do peny, potom pridajte med a pokračujte v šľahaní.
V druhej miske si zmiešajte múku, prášok do pečiva a kakao. Dobre premiešajte.
Opatrne nalejte vaječnú zmes k suchým zložkám a miešajte kým nedostanete hladkú hmotu.
Hmotu vlejte do vymastenej formy a pečte pri 180 stupňoch asi 12 minút.
Kým je cesto v rúre, zmiešajte kondenzované mlieko so zmäknutým maslom a miešajte až kým nebude hladké.
Keď korpus vychladne, prekrojte ho na 4 časti a každú vrstvu rovnomerne natrite krémom. Natrite aj boky a vrch koláča. Všetko spolu navrstvite a dajte na hodinu zachladiť. Potom ozdobte strúhanou čokoládou a nechajte v chladničke ešte 4 hodiny.