Odkedy chlieb pečieme takto, už ho ani nekupujeme v pekárni: Je JEDNODUCHÝ, veľmi chutný a nedrobí sa!

Každý má rád domáci chlieb, ale receptov je toľko, že nie je ľahké nájsť ten najjednoduchší.

 

 

Veľkou výhodou tohto receptu z KETKES Kitchen je, že ho zvládnu ľahko aj začiatočníci.

Od tradičných receptov sa líši tým, že vyžaduje trochu viac ingrediencií, no práve vďaka tomu je taký lahodný a jemný.

...

Dá sa veľmi ľahko krájať, nedrobí sa.

Ide o lahodný mäkký chlieb, ktorý vydrží niekoľko dní, nesplesnivie, väčšinou len vyschne.

 

 

Potrebujeme:

600 g chlebovej múky

1 lyžička soli

1 čajová lyžička cukru

7 g instantného droždia

2 lyžice oleja

200 ml vlažnej vody

200 ml vlažného mlieka

1 vajce na potretie

Postup:

 

 

Najskôr si do misky nasypeme sypké prísady:

múka, droždie, soľ a cukor.

Potom pridáme tekuté prísady:

olej, vodu a mlieko.

Zamiešame a vymiesime cesto.

 

 

Miesime 5 minút.

Prikryjeme fóliou a necháme 60 minút kysnúť.

Potom dáme na múkou posypanú dosku a rozdelíme na dve časti.

Rukami vytvarujeme na placku.

 

 

Preložíme okraje smerom do stredu a potom zrolujeme.

Takto zrolujeme aj druhý chlebík.

Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Prikryjeme utierkou a necháme 20 minút odpočívať.

Nakrojíme vrch a potrieme vajíčkom.

Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels