plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý banánový dezert, ktorý všetkých ohúri: Nemusíte ani zapínať rúru, pretože krém pripravíte v hrnci a potom už len vrstvíte!

Milujeme nepečené dezerty, pretože príprava je väčšinou úplne nenáročná a chutia skvele.

Ochutnajte tento vynikajúci banánový dezert z youtube a určite nám dáte za pravdu, že stojí za to ho vyskúšať!

Potrebujeme:

184 g kryštálového cukru

7 – 8 zrelých banánov

Na krém:

1/4 šálky skaramelizovaných banánov (ktoré si pripravíme pred prípravou krému)

630 ml mlieka

45 g kryštálového cukru

110 g kyslej smotany

30 g kukuričného škrobu ( 5 PL)

150 g dlhých piškót alebo sušienok

1/2 PL preosiateho kakaa

Postup:

Do hrnca si nasypeme cukor.

Necháme ho na slabom ohni za stáleho miešania skaramelizovať. 

Banány si ošúpeme, nakrájame na kolieska a pridáme do karamelu. 

Hotové, karamelom obalené banány si preložíme do mixéra, zalejeme mliekom.

Pridáme smotanu, 5 lyžíc kukuričného škrobu a vymixujeme. 

Vymixovanú hmotu nalejeme do hrnca a za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme hustý krém. 

Krém rozdelíme na 3 časti.

Prvú časť krému nalejeme do jenskej misy a rovnomerne rozotrieme. 

Na krém naukladáme dlhé piškóty alebo sušienky a na ne navrstvíme časť skaramelizovaných banánov. 

Celý postup opakujeme ešte 2-krát – banány zalejeme krémom.

Naukladáme piškóty alebo sušienky a opäť skaramelizované banány.

 

Nakoniec vrchný krém posypeme kakaom.

Odložíme do chladničky na 4 – 6 hodiny. 

Dezert je neskutočne chutný a jemný.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes