Prekladané fašírky s cuketou a zemiakmi na jednom plechu: Jednoduchý a vynikajúci obed pre celú rodinu!

Výborný, rýchly a jednoduchý obed podľa pani Violy. Je to vynikajúce jedlo, ktoré určite poteší celú rodinu - všetko v jednej mise, už nemusíte nič pridávať.

Výborný, rýchly a jednoduchý obed podľa pani Violy. Je to vynikajúce jedlo, ktoré určite poteší celú rodinu – všetko v jednej mise, už nemusíte nič pridávať.

Potrebujeme:

1/2 kg mletého mäsa

Vajce

1/2 malú cibuľu

1/2 žemle alebo rožoka zo včera

strúčik cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 – 3 polievkové lyžice strúhanky

majoránku, soľ a korenie

Ďalej:

3-4 stredne veľké zemiaky (nakrájanú na kolieska)

2 – 3 paradajky (nakrájané na kolieska)

1/2 cukety (nakrájanej na kolieska)

Korenie podľa chuti (ja som dala grilovacie)

Zapekaciu misu s rozmermi 24×20 cm

Postup:

K mletému mäsu pridáme kúsky pečiva, ktoré sme predtým nechali nasiaknúť vo vode. pridáme 2 lyžice majoránky, nakrájanú cibuľku, vajce, strúhanku, cesnak, soľ a korenie. Dôkladne premiešame.

nakrájanú zeleninu ochutíme soľou a korením.

Z pripravenej mäsovej hmoty formujeme ploché placky (fašírky) s priemerom asi 5 cm. Zapekaciu misu vymastíme olejom a vrstvíme do nej všetky prísady. Fašírky, paradajky, zemiaky, cuketu a takto pokračujeme, kým nevyplníme celú misu. Pokvapkáme olejom, pridáme ľubovolné korenie a pečieme prikryté alobalom v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 50 min. Potom odstránime alobal a necháme zapiecť asi 15 minút.