RÝCHLY a mäkučký chlebík na panvici: Nedrobí sa a ani nie je suchý. V obchode už nenakupujem!

Lahodný a mäkký chlieb sa dá pripraviť nielen v rúre.

Skvelá je aj panvica, stačí úplne dodržať recept a získate mäkký a nadýchaný bochník, ktorý vydrží dlho čerstvý.

Potrebujeme:

 

voda, 300 ml

čerstvé droždie, 15 g alebo suché, 5 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ, 1 lyžička

cukor, 1 polievková lyžica

rastlinný olej, 2 polievkové lyžice

múka chlebová, asi 470 g

Postup:

 

V teplej vode rozpustite cukor a droždie.

Nechajte 5 minút pôsobiť.

Múku zmiešajte so špetkou soli.

Do múky pridajte kvások.

Pridajte aj olej a dobre premiešajte.

Rukami pomastenými olejom vymiesime cesto.

Tip: cesto nepodsypavájte múkou, len lepšie vymieste.

Cesto prikryte a nechajte 1 hodinu na teplom mieste.

Ruky a stôl namažte rastlinným olejom.

Cesto preložte na stôl a dobre vymieste.

Panvicu vymastite olejom.

Vytvarujte bochník a vložte ho do panvice – nechajte ešte chvíľu podrásť cca 15 minút.

Prikryte pokrievkou a dajte na mierny plameň pod dobu asi 15 minút minút (pozrite, či má chlebík kôrku).

Teraz prikryte hornú časť chleba papierom na pečenie.

Položte tanier a otočte ho (viď. video).

Chlieb položte aj s papierom na pečenie späť na panvicu.

Prikryte  pokrievkou a nechajte na panvici variť ešte 15 – 20 minút, pozrieme na kôrku, aby sčervenala a neprihorela.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay