plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý a rýchly plnený slaný koláč: Toto občerstvenie sa topí v ústach!

Pripravte si doma fantastickú maškrtu, akú ste ešte nejedli.

U nás je tento slaný koláč hitom osláv a rodinných stretnutí, každý zúčastnený už pýtal recept.

 

 

Delikátny recept na výnimočný slaný koláč z youtube kanála Amo Receitas.

Potrebujeme:

3 vajcia

100 ml olivového oleja

200 ml mlieka

soľ podľa chuti

200 g hladkej múky

50 g parmezánu

1 PL prášku do pečiva

Na plnku:

mozzarellu

klobásu

paradajku

Postup:

Do nádoby od mixéra pridáme vajcia, mlieko a olej.

Ďalej pridáme nastrúhaný parmezán, soľ.

Prekryjeme a vyšľaháme.

 

 

Za miešania postupne pridávame po troškách múku.

Pridáme prášok do pečiva a miešame 15 sekúnd.

 

 

Bábovkovú formu na pečenie celú potrieme zmäknutým maslom.

Potom nalejeme tretinu cesta.

 

 

Naukladáme vrstvu na kolieska nakrájanej klobásky.

Ďalšiu vrstvu pridávame nastrúhaný syr a paradajku bez semien.

 

 

Pridáme cesto a špachtľou ho rozotrieme.

Nanesieme ďalšiu vrstvu klobásy, paradajky a syra.

 

 

Nakoniec pridáme vrstvu cesta a vrch posypeme syrom.

Formu vložíme do predhriatej rúry na 200°C.

Pečieme 35 minút.

 

 

Po dopečení vyberieme koláč z formy a servírujeme.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes