plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchšie a chutnejšie predjedlo som ešte nerobila: Brilantný recept na plnený ZÁVIN z lístkového cesta!

Vynikajúci recept z lístkového cesta a syrovej plnky.

Do chrumkava upečené lístkové cesto plnené krémom, syrom a petržlenovou vňaťou ako dokonalé pohostenie pri akejkoľvek príležitosti.

 

 

Tieto rolky v kombinácii s jednoduchou a delikátnou omáčkou pohladia vaše chuťové poháriky.

Fantastický recept na chrumkavé predjedlo z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

600 g lístkového cesta

200 g smotanového syra

15 g cesnaku

80 g feta syra

15 g petržlenovej vňate

100 g + 100 g syra

1 vajce

 

 

Na omáčku:

1 vajce

10 ml octu

10 g čili omáčky

10 g kečupu

8 g soli

4 g mletého čierneho korenia

150 ml rastlinného oleja

 

 

Postup:

Lístkové cesto jemne rozvaľkáme.

Do misky pridáme smotanový syr.

Na jemno nastrúhame cesnak.

 

 

Lyžicou premiešame.

Krém rozotrieme na lístkové cesto (kúsok od kraja necháme voľné miesto).

V tanieri vidličkou roztlačíme feta syr.

 

 

Syrom posypeme cesto.

Na hrubom strúhadle nastrúhame syr a pridáme na cesto.

Potom pridáme vrstvu nasekanej petržlenovej vňate.

 

 

Cesto zrolujeme a nakrájame na hrubé rolky.

Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

V malej miske rozšľaháme vajce.

 

 

Rolky potrieme vajíčkom.

Na vrch nanesieme na jemno nastrúhaný syr.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

Do nádoby rozbijeme vajce.

Nalejeme ocot.

 

 

Pridáme čili omáčku a kečup.

Dochutíme soľou a čiernym korením.

Nakoniec nalejeme olej a vyšľaháme.

 

 

Plnené rolky servírujeme s krémovou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes