Receptík od Marcelky, neskutočný zákusok, ktorého názov presne vystihuje to, ako chutí – jednoducho je to Nebo v ústach!
Potrebujeme:
Cesto:
500 g hladkej múky
200 g cukru
2 vajcia
200 g masla
2 lyžice medu
2 lyžičky sódy zmiešanej s 2 lyžičkami mlieka
Zmes:
250 – 350 g orechov nasekaných na 1/2 alebo na 1/4
80 g cukru
120 g masla
3 lyžice medu
Krém:
3 dcl mlieka
1 a 1/2 lyžice hl. múky
1 a 1/2 lyžice solamylu
100 g cukru + vanilk.cukr
Kocka masla
Postup:
Cesto: Z všetkých prísade zarobíme cesto, rozdelíme ho na 2 polovice a rozvaľkáme na plechy. Jednu placku pečieme 10-15 min na 175 * C (teplovzdušná rúra s ventilátorom) na druhú placku naukladáme zmes.
Zmes: Túto zmes dáme na panvicu a opražíme dozlata. Ešte TEPLÚ zmes nanesieme na druhú neupečenú placku cesta. Zmes nesmie vychladnúť, inak stvrdne a nejde s ňou nič urobiť. Placku s orechmi pečieme takisto 10-15 min na 175 * C (teplovzdušná rúra s ventilátorom).
Krém: Všetko uvariť a vychladiť. Chladnú zmes postupne primiešať do 250 g masla s vanilkovým cukrom.
Prvú -upečenú a vychladenú placku cesta postriekame rumom (cca 1 – 1 a 1/2 dcl) necháme vsiaknuť, potom potrieme krémom, priložíme druhým – upečeným plátom (s orechmi). Necháme odležať do druhého dňa. Placky treba nechať vychladiť, potom sú pekne tuhé a ide s nimi manipulovať. Placka s rumom zostáva na plechu.
Zdroj: celý recept aj s obrázkami nájdete TU.