plny-hrniec_transparent_negativ.png

NEBE V HUBĚ: Jednoducho famózny zákusok, s ktorým budete za hviezdu na každej oslave – názov ho dokonale vystihuje!

Receptík od Marcelky, neskutočný zákusok, ktorého názov presne vystihuje to, ako chutí – jednoducho je to Nebo v ústach!

Potrebujeme:

Cesto:

500 g hladkej múky

200 g cukru

2 vajcia

200 g masla

2 lyžice medu

2 lyžičky sódy zmiešanej s 2 lyžičkami mlieka

Zmes:

250 – 350 g orechov nasekaných na 1/2 alebo na 1/4

80 g cukru

120 g masla

3 lyžice medu

Krém:

3 dcl mlieka

1 a 1/2 lyžice hl. múky

1 a 1/2 lyžice solamylu

100 g cukru + vanilk.cukr

Kocka masla

Postup:

Cesto: Z  všetkých prísade zarobíme cesto, rozdelíme ho na 2 polovice a rozvaľkáme na plechy. Jednu placku pečieme 10-15 min na 175 * C (teplovzdušná rúra s ventilátorom) na druhú placku naukladáme zmes.

Zmes: Túto zmes dáme na panvicu a opražíme dozlata. Ešte TEPLÚ zmes nanesieme na druhú neupečenú placku cesta. Zmes nesmie vychladnúť, inak stvrdne a nejde s ňou nič urobiť. Placku s orechmi pečieme takisto 10-15 min na 175 * C (teplovzdušná rúra s ventilátorom).

Krém: Všetko uvariť a vychladiť. Chladnú zmes postupne primiešať do 250 g masla s vanilkovým cukrom.

Prvú  -upečenú a vychladenú placku cesta  postriekame rumom (cca 1 – 1 a 1/2 dcl) necháme vsiaknuť, potom potrieme krémom, priložíme druhým – upečeným plátom (s orechmi). Necháme odležať do druhého dňa. Placky treba nechať vychladiť, potom sú pekne tuhé a ide s nimi manipulovať. Placka s rumom zostáva na plechu.

Zdroj: celý recept aj s obrázkami nájdete TU.

Najlepšie recepty na dnes