Výborné zákusky, ktoré má každý rád. Vyskúšajte skvelý recept na venčeky z jednoduchého odpaľovaného cesta s výborným krémom, sú vynikajúce. Ja robím na vianoce aj z trojitej dávky, je to lacné a pritom chutia fantasticky!
Potrebujeme:
¼ l vody
½ kocky masla alebo Hery
Špetku soli
125 g hladkej múky
4 vajcia
Krém:
500 ml mlieka
2 bal vanilkového pudingu
6 lyžíc práškového cukru
Rum
150 g masla
Postup:
Na meisrnom ohni si na vo vode rozpustíme za stáleho miešania, rozpustíme a pridáme soľ. Keď je maslo rozpustené, pridáme múku a miešame asi 4-5 minút na miesrnom ohni – cesto bude hustnúť a bude sa zdať, že sa pripaľuje, ale nemusíte sa báť, treba len miešať.
Necháme vychladnúť a šľahašom vmiešame 4 celé vajcia, jedno po druhom.
Cesto navrstvíme do cukrárskeho vrecka a na pripravený plech vytvárame kolieska.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180-200 stupňov, dozlatista – cesto by malo byť tvrdé a nemalo by sa drobiť. Hneď ako vytiahneme z rúry rozkrojíme ich a keď vhychaldnúčmn naplníme krémom.
Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding. V samostatnej miske našľaháme maslo a po lyžičkách vmiešame do vyhladnutého pudingu.
Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.