Jednoduché venčeky z odpaľovaného cesta: 35 kusov len za 2 Eurá!

Výborné zákusky, ktoré má každý rád. Vyskúšajte skvelý recept na venčeky z jednoduchého odpaľovaného cesta s výborným krémom, sú vynikajúce. Ja robím na vianoce aj z trojitej dávky!

Výborné zákusky, ktoré má každý rád. Vyskúšajte skvelý recept na venčeky z jednoduchého odpaľovaného cesta s výborným krémom, sú vynikajúce. Ja robím na vianoce aj z trojitej dávky, je to lacné a pritom chutia fantasticky!

Potrebujeme:

¼ l vody

½ kocky masla alebo Hery

Špetku soli

125 g hladkej múky

4 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Krém:

500 ml mlieka

2 bal vanilkového pudingu

6 lyžíc práškového cukru

Rum

150 g masla

Postup:

Na meisrnom ohni si na vo vode rozpustíme za stáleho miešania, rozpustíme a pridáme soľ. Keď je maslo rozpustené, pridáme múku a miešame asi 4-5 minút na miesrnom ohni – cesto bude hustnúť a bude sa zdať, že sa pripaľuje, ale nemusíte sa báť, treba len miešať.

Necháme vychladnúť a šľahašom vmiešame 4 celé vajcia, jedno po druhom.

Cesto navrstvíme do cukrárskeho vrecka a na pripravený plech vytvárame kolieska.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180-200 stupňov, dozlatista – cesto by malo byť tvrdé a nemalo by sa drobiť. Hneď ako vytiahneme z rúry rozkrojíme ich a keď vhychaldnúčmn naplníme krémom.

Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding. V samostatnej miske našľaháme maslo a po lyžičkách vmiešame do vyhladnutého pudingu.

Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.