plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborný penový dezert na spôsob tiramisu, ktorý zvládnete pripraviť aj o polnoci: Jednoduchý recept, ktorý patrí medzi tie najobľúbenejšie!

Ak patrí tiramisu medzi vaše obľúbené dezerty, pripravte si tento recept podľa návodu youtube a potešíte seba, aj rodinu, či návštevu!

Potrebujeme:

Na dlhé piškóty:

1 vaječný bielok

30 g práškového cukru

1 žĺtok

30 g hladkej múky

práškový cukor na posypanie

Na krém:

250 g mascarpone

25 g kondenzovaného mlieka

1 ČL vanilkového extraktu

200 ml šľahačkovej smotany

20 g práškového cukru

Na kávový sirup:

120 g instantnej kávy

15 g kryštálového cukru

kakao na posypanie

Postup:

Vajce si rozdelíme na bielok a žĺtok.

Bielok vyšľaháme a počas šľahania pridáme práškový cukor.

Do vyšľahaného bielka pridáme žĺtok. 

Vypracujeme kompaktnú hmotu.

Následne nasypeme preosiatu múku.

Vymiešame a preložíme do zdobiaceho vrecka. 

Na plech pokrytý papierom na pečenie si tvarujeme dlhé piškóty.

Posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dáme piecť na 8 – 10 minút do predhriatej rúry pri teplote 180 °C. 

Teraz si pripravíme kávu a necháme vychladnúť, pričom medzitým si vymiešame krém. 

Mascarpone vymiešame s lyžicou vanilkového extraktu.

V samostatnej mise si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom.

Následne obe hmoty zmiešame. 

Upečené piškóty namáčame do vychladnutej jemne osladenej kávy.

Ukladáme na dno formy.

Piškóty striedavo vrstvíme s krémom až povrch.

Potom uhladíme a posypeme kakaom. 

Necháme vychladiť a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes