Jednoduché a RÝCHLE syrové rožky: Za 2 EURÁ mám výborné domáce pečivo na celý víkend!

Syrové rožky sú veľmi chutné aj samotné, ale dajú sa jesť s akoukoľvek prílohou.

Môžete si ich pripraviť aj doma, recept nie je vôbec zložitý.

 

 

Vynikajúce domáce syrové rožky podľa jednoduchého receptu z portálu kozossegireceptek.

...

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

10 dkg syra

2 ČL soli

5,5 dl mlieka

5 dkg čerstvého  droždia

1 PL kryštálového cukru

1 žĺtok

10 dkg margarínu alebo masla

Na povrch:

1 vajce

7-8 dkg syra

Postup:

 

 

pripravíme si kvások:

V troche vlažného mlieka rozmiešame droždie s cukrom.

Do misky preosejeme múku.

 

 

Ďalej pridáme soľ.

Nastrúhame syr a tiež pridáme.

Pridáme kvások.

 

 

Nakoniec pridáme žĺtok, maslo a vymiesime cesto.

Po dôkladnom vymiesení prekryjeme misku.

 Necháme kysnúť približne 1 hodinu.

 

 

Po nakysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.

Potom ho rozdelíme na 10-12 častí podľa preferovanej veľkosti rožkov.

 

 

Cesto najskôr vytvarujeme do malých guliek.

Potom cesto rozvaľkáme a zrolujeme.

 

 

Záhyb pritlačíme k cestu tak, aby smeroval dole.

Rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Poukladáme ich ďalej od seba, pretože počas pečenia ešte viac narastú.

Necháme ich 15 minút kysnúť, potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.

 

 

Predhrejeme rúru.

Pečieme pri 200°C asi 15 minút.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels