Syrové placky takto robím už 20 rokov: Výborná náhrada chlebíka!

Pripravte si doma fantastický syrový chlieb, na ktorého prípravu vám stačí len pár bežných surovín.

Je neodolateľný samostatne, prípadne ho môžete konzumovať aj s obľúbenou omáčkou.

 

 

Nenáročný recept na jemný syrový chlieb z youtube kanála fast & easy recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 ČL soli (5 g)

300 ml vody (1 a 1/5 šálky)

420 g múky (2 a 2/3 šálky)

100 g syra tvrdý (napr chedar)

100 g masla (1/3 šálky)

Postup:

Do misky nasypeme soľ.

Nalejeme vodu a metličkou miešame, kým sa soľ nerozpustí.

 

 

Potom pridáme múku a špachtľou premiešame.

Rukou vymiesime cesto.

 

 

Pridáme ešte lyžicu múky a vymiesime hladké cesto.

Misku s cestom prekryjeme fóliou a necháme 15 minút odpočívať.

 

 

Do taniera na jemno nastrúhame čedar.

Do pohára nalejeme roztopené maslo.

 

 

Cesto preložíme na pomúčený stôl a rozdelíme na 4 časti.

Z cesta rukou vytvarujeme gule a prekryjeme ich utierkou.

 

 

Valčekom rozvaľkáme cesto na tenko do oválneho tvaru.

Potom cesto potrieme roztopeným maslom a nakrájame na štyri pásy.

 

 

Do stredu každého pásika cesta pridáme syr.

Všetky pásiky cesta zvinieme do jednej rolky (viď video).

 

 

Cesto vložíme na 15 minút do chladničky.

Potom cesto rozvaľkáme na plochý chlieb s priemerom 24 cm.

 

 

Chlieb smažíme na suchej panvici 3-4 minúty na strednom ohni.

Z času na čas placku otočíme, kým nebude zlatohnedá.

 

 

Hotový syrový chlebík môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay