Syrové pagáče: Snack, ktorým nepohrdne nik!

Pripravte si doma chrumkavé syrové pagáčiky podľa nášho jednoduchého receptu.

Robila som ich ako pochutinu na narodeninovú oslavu a zmizli ešte pred príchodom hostí.

 

 

Fantastické syrové pagáče podľa receptu z youtube kanála Viktor Nagy.

...

Potrebujeme:

150 ml mlieka

20 g čerstvé droždia

350 g hladkej múky

2 PL jogurtu

3 ČL soli

250 g tvrdého syra

50 g masla

Na potretie:

1 vajce

Postup:

Do nádoby s mliekom nadrobíme droždie.

Premiešame a dáme zatiaľ bokom.

Do väčšej misy pridáme múku, jogurt, roztopené maslo, soľ.

Teraz do misy nalejeme aj mlieko s droždím.

 

 

Zmes poriadne premiešame lyžicou, vymiesime cesto.

Prekryjeme ho utierkou a necháme kysnúť cca 1,5 hodiny.

Nakysnuté cesto položíme na pracovnú dosku, trochu ho pomúčime.

Vyvaľkáme ho do obdĺžnika.

 

 

Rozvaľkané cesto potrieme zmäknutým maslom.

Posypeme nastrúhaným syrom.

Cesto preložíme cez seba na tretiny, pomúčime a opäť preložíme (viď video).

 

 

Potom cesto rozvaľkáme.

Potrieme zmäknutým maslom.

Teraz posypeme nastrúhaným syrom.

Opäť preložíme a rozvaľkáme, ako v predchádzajúcich krokoch.

Tento celý krok zopakujeme ešte raz.

Ostane nám cesto rozvaľkané na hrúbku 2-3 centimetrov.

 

 

Z cesta pomocou formičky vykrojíme kruhy, poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Necháme kysnúť cca 15-20 minút.

Do malej misky rozbijeme vajce, potrieme ním pagáče, vrch posypeme syrom.

Dáme piecť na 15-20°C pri teplote 200°C.

 

 

Do zlatista upečené pagáčiky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn