plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduché šišky bez droždia: Ľahký a chutný recept, ktorý v mojej kuchyni kraľuje už 20 rokov!

Tieto šišky milujeme, sú veľmi jednoduché, rýchle a hlavne bez droždia a dlhého čakania na vykysnutie. Recept odporúčam všetkými desiatimi.

Tieto šišky milujeme, sú veľmi jednoduché, rýchle a hlavne bez droždia a dlhého čakania na vykysnutie. Recept odporúčam všetkými desiatimi.

Potrebujeme:

300 g pšeničnej múky hladkej -preosiatej

1 stredné vajce

150 ml gréckeho jogurtu

1 vrecúško prášku do pečiva

1 lyžica slnečnicového oleja

3 polievkové lyžice cukru

Štipka soli

Kôra z citróna

2 vrecká vanilkového cukru

Práškový cukor (na dekoráciu) a olej (na vyprážanie)

Postup:

Vložte všetky ingrediencie na cesto do misky – okrem oleja. Všetko vymiešajte, kým nezískate homogénne cesto. Pridajte olej a pokračujte v miesení, kým sa celkom nevstrebe do cesta.

Foto: pixabay

Posypte pracovnú dosku múkou a na nej rozvaľkajte (alebo len natiahnite) získané cesto. Na tvarovanie šišiek používame kruhovú vykrajovačku alebo dokonca pohár. Zostávajúce cesto sa znova vymiesi, opäť natiahne a nakrája, čím sa zopakuje predchádzajúci postup.

Zahrejte olej na panvici a potom doň vkladajte šišky. Nechajte ich, kým nezhnednú. Keď sú pripravené, vyberte ich z panvice a roztiahnite ich na papierový obrusok. Posypte ich práškovým cukrom.

Tip: Počkajte, kým sa olej veľmi dobre nezahreje a až potom vložte šišky do panvice. Pri vkladaní šišiek je tiež dôležité znížiť plameň, pretože inak by mohli zostať surové v strede, aj keď budú na vonkajšej strane hnedé.

Zdroj, titulná foto: stilfemini.net

Najlepšie recepty na dnes