Len vyvaľkajte, nakrájajte a upečte: Veľmi jednoduché vrstvené koláčiky, s ktorými nie je takmer žiadna robota a chutia priam božsky!

1395

Tieto chutné koláčiky vám nezaberú veľa času a chutia naozaj fantasticky. Ako sa píše v recepte na retete-usoare, postup je veľmi jednoduchý a preto si ich môžete pripraviť naozaj kedykoľvek.

Potrebujeme:

Na cesto

250 g hladkej múky

1/2 ČL sódy bikarbóny

1/4 ČL soli

100 g masla (izbovej teploty)

100 g kyslej smotany

Na posýpku

90 g múky

90 g cukru

25 g masla izbovej teploty

Postup:

1. Preosejeme si 250 g múky, pridáme soľ a sódu bikarbónu, potom premiešame. Následne pridáme aj zmäknuté maslo a rukami miesime, kým nevznikne vláčne cesto.

2. Zapracujeme smotanu, zabalíme cesto do igelitového sáčku a dáme do chladničky na 20 minút.

3. Preosejeme si 90 g múky, pridáme cukor, zmäknuté maslo a rukami vypracujeme drobivé cesto – mrveničku.

4. Oddelíme bielok od žĺtka a osobitne si ich vyšľaháme vidličkou s 1 lyžicou vody.

5. Cesto si vytiahneme z chladničky, vyvaľkáme a potrieme bielkom. Posypeme mrveničkou, pričom si trochu odložíme, aby sme mohli koláčiky posypať ešte zvrchu.

6. Takto pripravené cesto zvinieme do rolky, potrieme ho žĺtkom a nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Posypeme zvyškom mrveničky.

7. Koláčiky preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 35 – 40 minút.

Keď sú koláčiky hotové, môžeme ich servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

Témy:


Pridajte svoj komentár