Naučte sa tento GENIÁLNY trik, ako uvariť vajcia natvrdo: Škrupinku jednoducho zlupnete BEZ ZBYTOČNÉHO ODPADU!

Lúpanie uvareného vajíčka zo škrupiny si niekedy vyžaduje veľa trpezlivosti.

 

 

Niekedy to ide ako po masle a inokedy pri tom doslova strácate nervy.

Kopa odpadu a z celého vajíčka vám ostane polovica.

 

 

Naučte sa tento geniálny trik z youtube kanála HomeyCircle a lúpanie vajec bude hračka!

Postup:

Vložte vajcia do hrnca tak, aby boli všetky v jednej vrstve vedľa seba. 

Následne nalejte studenú vodu.

 

 

A  pridajte trocha soli. 

Teraz dáme hrniec na sporák.

A necháme vajcia variť pri vysokej teplote. 

 

 

Varíme ich pod pokrievkou 5 minút od zovretia. 

Teraz vodu zlejeme.

 

 

Zasypeme vajcia kockami ľadu.

Následne nalejeme vodu.

Necháme stáť 8 – 10 minút. 

 

 

Po uplynutí tejto doby vajíčka scedíme a jednoducho olúpeme. 

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu na konci článku.

Ďalšie metódy ako olúpať vajíčka bez námahy

Naťuknutie škrupiny

Vďaka tejto metóde sa nemusíte uvarených vajíčok ani dotknúť .

A škrupinka sama zlezie!

 

 

Pred varením vajíčko jemne naťuknite v spodnej širokej časti.  

Dávajte však pozor, aby ste škrupinu nerozbili úplne.

Potom vložte vajce do hrnca s vodou a uvarte, ako obvykle. 

 

 

Keď začne voda vrieť, môžete si všimnúť, že prasklina na škrupine sa zväčšuje. 

Medzitým si zoberte malú misku s tesným vekom.

 

 

A naplňte ju asi do polovice vodou. 

Vložte vajíčka, uzavrite vekom.

A silno potraste do strán.

Keď misku otvoríte, budete  nadšení.

 

 

Vajíčko sa ošúpalo bez toho, aby ste sa ho priamo dotkli a ostáva vcelku.

Na vajíčku neostal absolútne žiaden kúsok škrupiny.

Sóda bikarbóna

 

 

Do vody pred varením nasypte trocha sódy bikarbóny a opatrne vložte vajcia.

Po uvarení ich prelejte studenou vodou, pridajte ľad a nechajte chvíľu stáť a olúpte.

Tečúca voda

Ak sa vám nechce chystať nádobu s ľadovou vodou, ide to aj pod tečúcou studenou vodou.

 

 

Vajíčko najskôr opláchnite pod studenou tečúcou vodou a potom poriadne z hrubšej strany naklepnite lyžicou, aby sa studená voda dostala aj pod škrupinu.

Tá sa potom lepšie oddelí od vajíčka a ľahko ju ošúpete.

Veľa šťastia!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie