plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduché langoše so syrom a kyslou smotanou: Sú nadýchané ako obláčiky a také chutné!

Nemusíte čakať na leto, aby ste si dali v bufete na kúpalisku langoše. S týmto receptom z youtube si ich môžete pripraviť aj doma. A oveľa lacnejšie!

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

700 g mlieka

42 g čerstvého droždia

10 g soľ

15 g cukru

50 ml slnečnicového oleja

olej na vyprážanie

Na dochutenie:

150 g kyslej smotany

150 g soleného ovčieho syra

malý strúčik cesnaku

kôpor alebo zelenú cibuľku podľa chuti

Postup:

Do misy si nasypeme múku, pridáme soľ, cukor a premiešame. Do teplého mlieka si rozmrvíme droždie a premiešame, aby sa rozpustilo. Potom ho prilejeme k suchým ingredienciám.

Vymiešame cesto a nalejeme doňho olej.

Miesime dokým nebude hladké a kompaktné.

Prikryjeme ho potravinárskou fóliou a necháme nakysnúť asi 10 – 15 minút.

Cesto po vykysnutí.

Nakysnuté cesto si preložíme na pracovnú dosku, rozdelíme na polovicu a potom ešte každú polovicu na 6 častí.

Každú časť vygúľame a mierne sploštíme na malé bochníčky. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme podkysnúť ešte asi 10 – 15 minút.

Do hlbšej panvice nalejeme väčšie množstvo oleja a necháme rozhorúčiť.

Pracovnú dosku si potrieme olejom a z vykysnutých mini bochníčkov rukami naťahujeme placky. Potom ich vysmažíme z oboch strán do zlatista.

Hotovo. Teraz už stačí len langoše poukladať na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes