plny-hrniec_transparent_negativ.png

JEDNODUCHÉ kávové rezy z hrnčeka: S týmto dezertom hviezdim na každej oslave a pripravím ho za 10 minút!

Máte radi dezerty s vôňou kávy? Ak áno, potom určite skúste tento recept z domácej kuchárky.

Máte radi dezerty s vôňou kávy? Ak áno, potom určite skúste tento recept z domácej kuchárky.

 

 

Tento koláčik je určený na menší plech, ak chcete piecť na väčšom plechu, jednoducho zdvojnásobte množstvo ingrediencií.

Recept je naozaj vynikajúci a zvládne ho aj úplný začiatočník.

Potrebujeme:

2 vajcia

1 hrnček polohrubej múky

1/2 hrnčeka kr.cukor

1/2 hrnčeka maslo roztopené alebo olej

1 hrnček mlieko

2  pol . lyžice instatnej kávy

1 pol. lyžica kakao

1 prášok do pečiva

Krém:

 

 

1 čokoláda na varenie

2 kyslé smotany (ak chcete, môžete použiť aj 3 kusy, krému budete ať viac)

Poleva:

Čoláda na varenie

Cera

Ďalej:

Kyselkavý džem

Ja odporúčam malinový alebo ríbezľový

Postup:

Zvlášť si oddelíme tekuté a sypké prísady.

 

 

V jednej miske teda zmiešame všetky tekuté prísady  – vajíčka, roztopené maslo a mlieko.

V druhej miske si zmiešame sypké prísady a dobre premiešame.

Obe hmtoy zmiešame tak, aby nám vzniklo jedno hladké cesto.

 

 

Cesto vylejeme na malý plech, ktorý sme si vymastili a vysypali múkou.

Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25 minút.

Čas pečenia ale samozrejme závisí od konkrétnej rúry.

Pripravenosť cesta otestujeme špáradlom.

 

 

Koláč potrieme kyselkavým džemom.

Pripravíme si jednoduchý krém:

V miske si zmiešame roztopenú čokoládu s kyslou smotanou.

Krém natrieme na povrch koláča.

Takto necháme koláč stuhnúť v chladničke.

 

 

Nakoniecuž pripravíme len polevu:

Potom len polejeme čokoládou polevou, ktorú pripravíte podľa svojich preferencií.

Ja používam klasickú várovú čokoládu a tuk Cera, alebo olej.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes