Jednoduché hrnčekové rezy s krémom z kyslej smotany: Fantastické a na druhý deň chutia ešte lepšie!

Vynikajúci zákusok ku kávičke. je jednoduchý a nepoznám nikoho, komu by nechutil.

Cesto:

1,5 hrnčeka polohrubej múky
3/4 hrnčeka cukru krupica
3/4 hrnčeka oleja
1 hrnček vody
2 vajcia
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
3 vrchovaté lyžice preosiateho kakaa

krém:

2 kyslej smotany
2 šľahačky v prášku
2 stužovače šľahačky
cukor krupica (podľa chuti)

Ostatné:

rum
pikantné marmeláda
1 tyčinka margotka alebo čokoláda, 3 zrelé banány

Postup:

Ingridience na cesto vyšľaháme elektrickým šľahačom. Plech (cca 37×26 cm) vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozotrieme na plech a pečieme pri 180 ° C asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť.

Krém: Šľahačky v prášku pripravíme podľa návodu. Pridáme kyslej smotany a cukor podľa chuti. Dobre prošleháme.

Piškótu povlažíme rumom, natrieme lekvárom, uložíme kolieska banánov a nakoniec rozotrieme krém. Na vrch postrúhame margotku alebo čokoládou. Dáme vychladiť a podávame. Druhý deň je lepší.

 

Dnes najobľúbenejšie