Jednoduché a úžasne chutné karbonátky v paradajkovej omáčke

Skvelý nápad na rýchly a vynikajúci obed, ktorý zvládnete pripraviť skutočne za pár minút. Tajomstvo vynikajúcej chuti spočíva v tak trochu netradičnom spojení mletého mäsa, strúhaných zemiakov, mrkve a jemnej omáčky. Pripravte skvelý obed pre celú rodinu s výnimočnou chuťou a rýchlou prípravou!

Potrebujeme:

300 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo kombináciu oboch)

5 stredne veľkých zemiakov

1 väčšiu mrkvu

1 vajce

1 menšiu cibuľu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Korenie a soľ podľa chuti

Hladkú múku na obaľovanie

Omáčka:

3 lyžice paradajkovej omáčky

1 lyžica sladkej smotany

1/2 – 1 lyžičku horčice

Sušenú bazalku

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme mäso, vajce, soľ, korenie a nadrobno nakrájanú cibuľu. Z homty formujeme jednotlivé karbonátky, ktoré obľujeme v hladkej múke.

Teraz si pripravíme omáčku. 3 lyžice paradajkovej omáčky (alebo pretlaku), zmiešame s lyžicou sladkej smotany a horčicou. Pridáme sušenú bazalku a soľ, korenie a podľa chuti môžeme pridať aj krájané huby.

Karbonátky preložíme do panvice, zalejeme omáčkou a dusíme 15 minút. Hotové karbonátky posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť :-)

zdroj: vk