Jednoduché a rýchle, žiadna rúra: Toto je to najchutnejšie, čo som kedy jedol, zvládne to každý!

Pripravte si doma rýchly a jednoduchý recept, aký ste ešte neskúšali.
Tento chutný pokrm pripravíte len z pár ingrediencií a výsledok vás prekvapí nielen chuťovo.
Výborný recept z youtube kanála PRAKTIK YEMEK TARIFLERI na vysmážanú dobrotu.

Potrebujeme:

1 vajce

200 ml mlieka

200 ml vody

10 g instantného droždia

1 PL kryštálového cukru

1 ČL soli

...

540 g hladkej múky

1 zemiak

1 červenú papriku

2 zelené papriky

1 cibuľu

petržlenovú vňať

80 g syra Tulum (kozí syr) alebo iného syra

400 ml rastlinného oleja na vysmážanie

Postup:

Do veľkej misy pridáme vajce.

Rozšľaháme ho metličkou.

Ďalej pridáme teplé mlieko, teplú vodu, droždie, cukor, soľ.

Všetko spolu zmiešame.

 

 

Ďalej do zmesi pridáme múku.

Metličkou miešame, kým nezmiznú hrudky.

Potom misu prekryjeme fóliou.

Necháme 30 minút kysnúť.

 

 

Do plytkej misy nahrubo nastrúhame zemiak.

Pridáme na čo najmenšie kocky nakrájanú červenú a zelenú papriku, cibuľu a nasekanú petržlenovú vňať.

Cesto po nakysnutí premiešame špachtľou, aby sme odstránili vzduch.

 

 

Potom do cesta pridáme syr, nakrájanú zeleninu.

Všetko spolu poriadne premiešame.

Cesto naplníme do potravinárskeho vrecka.

 

 

Olej nalejeme do panvice.

Pomocou vrecka do nej vytláčame cesto požadovanej veľkosti (viď video) a smažíme na strednom ohni.

Cesto pridávame, kým nie je panvica plná a smažíme do hneda.

A môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay