Na penový krém:
- 600 ml mlieka
- 2 bal. vanilkového pudingu bez varenia
- 500 ml šľahačky (minimálne 33% tuku)
- 150 ml mlieka
- 100 gramov cukru
- 7 plátkov želatíny
Na základ:
- 200 gramov vanilkových sušienok
- 100 gramov masla
Zdobenie torty:
- Plnené trubičky
- Škorica v prášku
Postup:
Začíname pripravovať základňu súborov cookie. Za týmto účelom rozdrvíme škoricové sušienky a zmiešame ich s maslom, predtým roztaveným. Túto zmes sme vložili do formy, rozložili a rozdrvili, až kým nebudeme mať veľmi kompaktný základ cookie. Na tento recept používam odnímateľnú formu s priemerom 23 centimetrov. Pri príprave peny si vyhradzujeme formu s cookie v chladničke.
Želatínové listy hydratujeme a namočíme ich do misky veľkým množstvom studenej vody. Keď je želatína hydratovaná, dáme mlieko do misky spolu s cukrom a zahrievame v mikrovlnej rúre. Keď je mlieko horúce, zachránime želatínové listy, ktoré už budú hydratované, a vložíme ich do misky s horúcim mliekom a zmiešame ich tak, aby sa rozpustili.