plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchá vanilková maškrta bez varenia, bez pečenia: 15 minút a máte najlepší dezert, robím ho aj pre návštevy!

 

Na penový krém:

  • 600 ml mlieka 
  • 2 bal. vanilkového pudingu bez varenia
  • 500 ml šľahačky (minimálne 33% tuku)
  • 150 ml mlieka
  • 100 gramov cukru
  • 7 plátkov želatíny 

Na základ:

  • 200 gramov vanilkových sušienok
  • 100 gramov masla

Zdobenie torty:

  • Plnené trubičky
  • Škorica v prášku

Postup:

Začíname pripravovať základňu súborov cookie. Za týmto účelom rozdrvíme škoricové sušienky a zmiešame ich s maslom, predtým roztaveným. Túto zmes sme vložili do formy, rozložili a rozdrvili, až kým nebudeme mať veľmi kompaktný základ cookie. Na tento recept používam odnímateľnú formu s priemerom 23 centimetrov. Pri príprave peny si vyhradzujeme formu s cookie v chladničke.

Želatínové listy hydratujeme a namočíme ich do misky veľkým množstvom studenej vody. Keď je želatína hydratovaná, dáme mlieko do misky spolu s cukrom a zahrievame v mikrovlnej rúre. Keď je mlieko horúce, zachránime želatínové listy, ktoré už budú hydratované, a vložíme ich do misky s horúcim mliekom a zmiešame ich tak, aby sa rozpustili.

Najlepšie recepty na dnes