Vynikajúca nepečená maškrta, ktorú zvládnete pripraviť aj so zatvorenými očami. Je to vynikajúce a úplne jednoduché!
Potrebujeme:
1 vrstva:
500 ml mlieka
3 lyžice kukuričného škrobu
4 lyžice kondenzovaného sladeného mlieka
3 žĺtky
Vanilkový cukor
2. vrstva:
1 hrnček rozdrvených maslových sušienok
3. vrstva
150 ml rozpustenej čokolády
1 hrnček smotany na šľahanie
1 lyžica rozpusteného masla
Postup:
V mlieku dobre rozmiešame škrob, aby sme v zmesi nemali hrudky. Pridáme kondenzované mlieko, žĺtky, vanilku a dobre rozmiešame.
Preložíme na plameň a uvaríme hustý krém – varíme za stáleho miešania.
Krém navrstvíme do menšej misy.
Na vrstvu krému navrstvíme sušienky.
Na poslednú vrstvu rozmiešame rozpustenú čokoládu so smotanou na šľahanie a rozpusteným maslom. Nalejeme na vrstvu sušienok. Dáme stuhnúť a podávame.
Dezert je hotový!