plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pudingová lahôdka s kakaom a marhuľami: Dvojfarebná piškóta a fantastický krém – úžasný koláč!

Výborný recept podľa Moniky Š., nám chutí omnoho viac, ako klasická verzia s višňami. Veľmi svieži a chutný koláčik na každú príležitosť.

Potrebujeme:

Cesto:

350 g Hery

250 g práškového cukru

6 vajec

400 g polohrubej múky

1 prášok do pečiva

2-3 PL kakaa

Krém:

1/2 litra šťavy z kompótu

1 zlatý klas

250 g masla

5 PL prášk. cukru

pohár (720 ml) zaváraných marhúľ

čokoláda na posypanie

Postup:

Z bielkov vyšľaháme sneh. Roztopený tuk zmiešame s cukrom a zašľaháme jedno-po druhom aj žĺtky. Zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec aj sneh. Polovicu cesta navrstvíme na vymastený a vysypaný plech, do druhej si vmiešame kakao a 3 lyžice šťavy z kompótu. Rozotrieme na biele cesto.

Uložíme marhule (je dobré si ich pokrájať na mesiačiky) a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov asi 15-20 minút.

Náplň:

Do šťavy dolejeme vodu do pollitra. 4 dcl dáme variť, vo zvyšku rozmiešame zlatý klas.  Uvaríme pudingovú hmotu a za občasného miešania necháme vychladnúť do vlažna. Následne vyšľaháme cukor s maslom. A po malých častiach zašľahávame puding.

Krém rozotrieme na vychladnutý koláč. Na vrch postrúhaná čokoláda a dáme stuhnúť. Pokrájame a maškrtíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Autor receptu: Monika Š. (moniqueR)

Najlepšie recepty na dnes