Výborný recept podľa Moniky Š., nám chutí omnoho viac, ako klasická verzia s višňami. Veľmi svieži a chutný koláčik na každú príležitosť.
Potrebujeme:
Cesto:
350 g Hery
250 g práškového cukru
6 vajec
400 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
2-3 PL kakaa
Krém:
1/2 litra šťavy z kompótu
1 zlatý klas
250 g masla
5 PL prášk. cukru
pohár (720 ml) zaváraných marhúľ
čokoláda na posypanie
Postup:
Z bielkov vyšľaháme sneh. Roztopený tuk zmiešame s cukrom a zašľaháme jedno-po druhom aj žĺtky. Zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec aj sneh. Polovicu cesta navrstvíme na vymastený a vysypaný plech, do druhej si vmiešame kakao a 3 lyžice šťavy z kompótu. Rozotrieme na biele cesto.
Uložíme marhule (je dobré si ich pokrájať na mesiačiky) a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov asi 15-20 minút.
Náplň:
Do šťavy dolejeme vodu do pollitra. 4 dcl dáme variť, vo zvyšku rozmiešame zlatý klas. Uvaríme pudingovú hmotu a za občasného miešania necháme vychladnúť do vlažna. Následne vyšľaháme cukor s maslom. A po malých častiach zašľahávame puding.
Krém rozotrieme na vychladnutý koláč. Na vrch postrúhaná čokoláda a dáme stuhnúť. Pokrájame a maškrtíme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Autor receptu: Monika Š. (moniqueR)