Perfektná nepečená torta podľa tohto receptu z youtube ohúri všetkých hostí. Príprava nezaberie veľa času a postup je veľmi jednoduchý!
Potrebujeme:
1 l mlieka + 100 ml na namáčanie
2 balíčky vanilkového pudingu
2 PL kukuričného škrobu
100 g kryštálového cukru
2 PL hladkej múky
250 g masla
10 banánov v čokoláde (cukrovinka)
100 g čokolády
200 g nutelly alebo iného čokoládového krému
400 g sušienok
200 – 250 ml šľahačkovej smotany
Postup:
Do hrnca si nalejeme 2/3 mlieka a zapneme na stredný ohrev. V miske si zmiešame vanilkový puding, škrob, cukor, múku, premiešame a nalejeme zvyšné mlieko.
Dobre premiešame, aby nevznikli hrudky a potom túto zmes za stáleho miešania nalejeme do hrnca s mliekom. Uvaríme hustý krém.
Krém necháme vychladnúť. Vychladnutý krém vyšľaháme a potom zašľaháme zmäknuté maslo. Jednu tretinu krému si odoberieme do samostatnej misky. Čokoládu si nastrúhame a primiešame do tohto odobratého krému.
Do druhej tretiny krému zašľaháme nutellu.
A do zvyšnej časti krému primiešame nakrájané banány v čokoláde.
Teraz začneme vrstviť tortu. Každú sušienku si namočíme do mlieka a ukladáme ich vedľa seba. Na ne navrstvíme krém s nastrúhanou čokoládou a rovnomerne rozotrieme.
Na krém ukladáme ďalšiu vrstvu sušienok namočených v mlieku. Druhú krémovú vrstvu bude tvoriť krém s banánmi v čokoláde. Opäť rovnomerne rozotrieme a naň naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok namočených v mlieku.
Na tieto sušienky navrstvíme krém s nutellou. Uhladíme a v mise si vyšľaháme šľahačku. Tou potrieme celý dezert zvrchu, aj po bokoch.
Posypeme strúhanou čokoládou a necháme v chladničke vychladiť niekoľko hodín, najlepšie cez noc. Potom stačí už len nakrájať a môžete podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: