Jednoduchá nepečená torta s 3 druhmi krému, ktorá zmizne zo stola bleskovou rýchlosťou: Je taká dobrá, že všetci pýtali dupľu!

4242 0

Perfektná nepečená torta podľa tohto receptu z youtube ohúri všetkých hostí. Príprava nezaberie veľa času a postup je veľmi jednoduchý!

Potrebujeme:

1 l mlieka + 100 ml na namáčanie

2 balíčky vanilkového pudingu

2 PL kukuričného škrobu

100 g kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 PL hladkej múky

250 g masla

10 banánov v čokoláde (cukrovinka)

100 g čokolády

200 g nutelly alebo iného čokoládového krému

400 g sušienok

200 – 250 ml šľahačkovej smotany

Postup:

Do hrnca si nalejeme 2/3 mlieka a zapneme na stredný ohrev. V miske si zmiešame vanilkový puding, škrob, cukor, múku, premiešame a nalejeme zvyšné mlieko.

Dobre premiešame, aby nevznikli hrudky a potom túto zmes za stáleho miešania nalejeme do hrnca s mliekom. Uvaríme hustý krém.

Krém necháme vychladnúť. Vychladnutý krém vyšľaháme a potom zašľaháme zmäknuté maslo. Jednu tretinu krému si odoberieme do samostatnej misky. Čokoládu si nastrúhame a primiešame do tohto odobratého krému.

Do druhej tretiny krému zašľaháme nutellu.

A do zvyšnej časti krému primiešame nakrájané banány v čokoláde.

Teraz začneme vrstviť tortu. Každú sušienku si namočíme do mlieka a ukladáme ich vedľa seba. Na ne navrstvíme krém s nastrúhanou čokoládou a rovnomerne rozotrieme.

Na krém ukladáme ďalšiu vrstvu sušienok namočených v mlieku. Druhú krémovú vrstvu bude tvoriť krém s banánmi v čokoláde. Opäť rovnomerne rozotrieme a naň naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok namočených v mlieku.

Na tieto sušienky navrstvíme krém s nutellou. Uhladíme a v mise si vyšľaháme šľahačku. Tou potrieme celý dezert zvrchu, aj po bokoch.

Posypeme strúhanou čokoládou a necháme v chladničke vychladiť niekoľko hodín, najlepšie cez noc. Potom stačí už len nakrájať a môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár