plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchá karamelová maškrta bez pečenia: Žiadne pudingové prášky – pár minút a máte najlepší dezert, robím ho aj pre návštevy!

Vynikajúci nepečený dezert s karamelom a fantastickým mliečnym krémom. Tú chuť si zamilujete.

Vynikajúci nepečený dezert s karamelom a fantastickým mliečnym krémom. Tú chuť si zamilujete.

Potrebujeme:

Na zákald:

15-20 maslovýh sušienok alebo piškót
Mlieko na navlhčenie

Na biely krém:

3 žĺtky
1 liter mlieka
1 pohár práškového cukru
3 polievkové lyžice múky
3 polievkové lyžice škrobu
1 balenie smotany na šľahanie s čo najvyšším obsahom tuku (200 ml)
2 polievkové lyžice mascarpone

Na karamel:

1 a pol šálky kr. cukru
2 polievkové lyžice masla
2 balenia smotany na šľahanie

Postup:

Najskôr si uvaríme biely krém. V mlieku rozmiešame žĺtky, cukor, škrob aj múku.  Uvaríme hustý krém, ktorý prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Prirpavíme si karamel. Cukor necháme rozpustiť na plameni.

Pridáme maslo, rozmiešame.

Nakoniec pridáme aj smotanu na šľahanie a vymiešame karamel – miešanie je veľmi dôležité, aby sa karamelová hmota dokonale rozpustila. Keď je karamelovázmes dokonale tekutá, necháme ju krátko vychladnúť.

Do vychladnutého pudingu pridáme mascarpone, smotanu na šľahanie a vyšľaháme.

Karamel  vyšľaháme – šľaháme kým nezbledne.

Začneme vrstviť (misa s priemerom 24 cm). Piškóty namočíme do mlieka a uložíme na dno formy. Pokračujeme bielym krémom a karamelom.

Ďalej opäť piškóty (teraz už netreba namáčať), biely krém, karamel a dozdobíme podľa chuti a vkusu.

Video návod nájdete TU.

Najlepšie recepty na dnes