Fantastická dobrota úplne na studeno.
Potrebujeme:
1 bal. detské piškóty
5 ks banán
250 g mascarpone
1 šálka mlieko
1 konzerva kondenzované mlieko (salko – nevarené)
340 ml smotana na šľahanie
1 bal. vanilkový puding Crème Olé bez varenia
1 lyžička vanilková esencia
Postup:
Pripravíme si formu na pečenie, alebo obyčajnú väčšiu misu. Dno vyložíme detskými piškótami. Na piškóty poukladáme na kolieska nakrájané banány. Mixérom vyšľaháme mascarpone, pridáme kondenzované mlieko (to nemusíme variť) a dôkladne vyšľaháme. V druhej miske v mlieku rozmiešame pudingový prášok a šľaháme pokiaľ nevznikne hustý puding. Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu a všetko spolu vareškou zmiešame.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a primiešame ju do krému. 1/2 krému navrstvíme na banány, potom uložíme opäť piškóty, zvyšok krému a pekne uhladíme. Na vrch poukladáme piškóty a kolieska banánov na ozdobu a odložíme do chladničky stuhnúť.