Takéto fantastické buchty ste v živote nejedli.
Tieto buchty nám počas prázdninových dní na dedine pripravovala naša babka a nikdy sme sa ich nevedeli dojesť.
Vynikajúci nenáročný recept na jemné domáce buchty z youtube kanála Вкусно и просто.Тasty and simple.
Tajomstvo najlepšieho cesta je v pridaní jednej lyžice octu – neuveríte, aký to má efekt.
Potrebujeme:
500 ml mlieka
100 g kryštálového cukru
2 vajcia
80 ml rastlinného oleja
50 g masla
1/2 ČL soli
10 g sušeného droždia
1 ČL prášku do pečiva
1 g vanilínu
950 g hladkej múky
1 PL octu
Na potretie:
žĺtok
mlieko
Postup:
Do misky nalejeme teplé mlieko.
Pridáme vajcia, cukor a soľ.
Ďalej pridáme vanilín, olej a metličkou vymiešame.
Nasypeme múku a prášok do pečiva.
Potom pridáme droždie a rukou vymiesime.
Nakoniec pridáme ocot, zmäknuté maslo.
Rukou vymiesime mäkké cesto.
Misku s cestom prekryjeme fóliou a utierkou a necháme ho odstáť na teplom mieste 1 hodinu.
Po nakysnutí cesto preložíme na pomúčený stôl, natiahneme a nakrájame na 12 častí.
Z cesta ušúľame guľky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech prekryjeme utierkou a necháme odstáť 10 minút.
V malej miske vidličkou rozšľaháme žĺtok s mliekom.
Buchty potrieme žĺtkovou zmesou.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 minút pri teplote 200°C.
Po upečení prekryjeme utierkou buchty na 5 minút.
A môžeme servírovať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/zU6RvN2Bw1w