Jedno TAJOMSTVO a cesto bude ako obláčik: Stačiť pridať len túto PRÍSADU, rozdiel je ohromný!

Takéto fantastické buchty ste v živote nejedli.

Tieto buchty nám počas prázdninových dní na dedine pripravovala naša babka a nikdy sme sa ich nevedeli dojesť.

 

 

Vynikajúci nenáročný recept na jemné domáce buchty z youtube kanála Вкусно и просто.Тasty and simple.

...

Tajomstvo najlepšieho cesta je v pridaní jednej lyžice octu – neuveríte, aký to má efekt.

Potrebujeme:

500 ml mlieka

100 g kryštálového cukru

2 vajcia

80 ml rastlinného oleja

50 g masla

1/2 ČL soli

10 g sušeného droždia

1 ČL prášku do pečiva

1 g vanilínu

950 g hladkej múky

1 PL octu

Na potretie:

žĺtok

mlieko

Postup:

Do misky nalejeme teplé mlieko.

Pridáme vajcia, cukor a soľ.

 

 

Ďalej pridáme vanilín, olej a metličkou vymiešame.

Nasypeme múku a prášok do pečiva.

 

 

Potom pridáme droždie a rukou vymiesime.

Nakoniec pridáme ocot, zmäknuté maslo.

Rukou vymiesime mäkké cesto.

 

 

Misku s cestom prekryjeme fóliou a utierkou a necháme ho odstáť na teplom mieste 1 hodinu.

Po nakysnutí cesto preložíme na pomúčený stôl, natiahneme a nakrájame na 12 častí.

 

 

Z cesta ušúľame guľky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech prekryjeme utierkou a necháme odstáť 10 minút.

 

 

V malej miske vidličkou rozšľaháme žĺtok s mliekom.

Buchty potrieme žĺtkovou zmesou.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 minút pri teplote 200°C.

Po upečení prekryjeme utierkou buchty na 5 minút.

 

 

A môžeme servírovať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn