Prekvapte svojich blízkych a pripravte im tieto úžasne jemné a nadýchané buchty.
Ako plnku môžete použiť čokoľvek, na čo máte chuť.
Legendárny recept na nadýchané domáce buchty z youtube kanála SUPER KELINCHAK.
Potrebujeme:
500 ml mlieka
10 g sušeného droždia
100 g kryštálového cukru
1 ČL soli
2 vajcia
80 ml rastlinného oleja
50 g masla
1 ČL prášku do pečiva
1 PL 9% octu
800 g hladkej múky
Na potretie:
1 žĺtok
1 PL mlieka
Postup:
Do hlbokej misy nalejeme mlieko.
Pridáme droždie a vajcia.
Nalejeme olej.
Nasypeme soľ a prášok do pečiva.
Ďalej pridáme cukor a metličkou vymiešame.
Potom nasypeme múku, lyžicou zamiešame.
A rukou vymiesime.
Do cesta pridáme roztopené maslo, ocot a dôkladne rukou vymiesime.
Misku prekryjeme fóliou a necháme hodinu odstáť.
Z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch.
Preložíme ho na tvrdú podložku.
Cesto rozdelíme na 16 častí.
Z cesta ušúľame guľky.
Preložíme ich na plech.
Plech prekryjeme fóliou.
Necháme pôsobiť 20 minút.
V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom.
Zmesou potrieme buchty.
Vrch posypeme sezamovými semienkami.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 170°C.
Buchty prekryjeme utierkou.
Necháme úplne vychladnúť a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: