plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jedno tajomstvo a CESTO bude ako obláčik: Stačí pridať TÚTO ingredienciu!

Prekvapte svojich blízkych a pripravte im tieto úžasne jemné a nadýchané buchty.

Ako plnku môžete použiť čokoľvek, na čo máte chuť.

 

 

Legendárny recept na nadýchané domáce buchty z youtube kanála SUPER KELINCHAK.

Potrebujeme:

500 ml mlieka

10 g sušeného droždia

100 g kryštálového cukru

1 ČL soli

2 vajcia

80 ml rastlinného oleja

50 g masla

1 ČL prášku do pečiva

1 PL 9% octu

800 g hladkej múky

Na potretie:

1 žĺtok

1 PL mlieka

Postup:

Do hlbokej misy nalejeme mlieko.

Pridáme droždie a vajcia.

 

 

Nalejeme olej.

Nasypeme soľ a prášok do pečiva.

 

 

Ďalej pridáme cukor a metličkou vymiešame.

Potom nasypeme múku, lyžicou zamiešame.

A rukou vymiesime.

 

 

Do cesta pridáme roztopené maslo, ocot a dôkladne rukou vymiesime.

Misku prekryjeme fóliou a necháme hodinu odstáť.

 

 

Z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch.

Preložíme ho na tvrdú podložku.

Cesto rozdelíme na 16 častí.

 

 

Z cesta ušúľame guľky.

Preložíme ich na plech.

Plech prekryjeme fóliou.

Necháme pôsobiť 20 minút.

 

 

V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom.

Zmesou potrieme buchty.

 

 

Vrch posypeme sezamovými semienkami.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 170°C.

 

 

Buchty prekryjeme utierkou.

Necháme úplne vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes